2008. febr. 20.

Lapocka hidegsült

alapfeltevésemet próbára tevén döntöttem. irány a hentes, beszerzés. persze nem ment olyan egyszerűen, combot kértem, lebeszélt, karaj? áá, nem jó, sok a csont hozzá, ajánlására lapockát vittem. (nem bántam meg)

darabhúst egészben pácolom: félig ellepi a fokhagymás, borsos, sós olaj. (persze semmi olyasmit nem dobtam bele, ami odaéghet amikor pirítom, ennél agyafúrtabb volnék) hűtöben fogságra ítélve másfél napra.

utánna misem egyszerűbb, edényben kicsit megpirítom, megbarnítom mindkét oldalát, majd fél deci víz, és fedő alatt szaunázik. (több mint két órát, persze a vizet pótolva) végén újra lesütöm, és hagyom, hogy a szobahőmérsékletet elsajátítsa...

konklúzió:
hidegen köll szeletelni - de még úgyis szét tud esni
ha felszeleteltük, zárható edényben kell tárolni a saját zsírjában - ha lett volna elég neki, de nem volt. viszont így nem volt nehéz, alig volt rajta zsíros rész, az is puha volt, és nem rágós.

mindent összevetve elégedett vagyok, legközelebb is megpróbálom, valami cifrább fűszerezéssel.

Nincsenek megjegyzések: